“GENIUS” PELLETKACHEL

 

 


Het gamma pelletkachels geproduceerd door FETM bestaat uit verschillende segmenten met verschillende kenmerken, dit om te voldoen aan de behoeften van de klant:
1. De pelletkachels met luchtventilatie zijn beschikbaar met vermogens 6 en 9 kW. De warme lucht wordt door ventilatie in de ruimte gestuurd waar de pelletkachel staat door de roosters aan de voorzijde van de pelletkachel. Deze pelletkachels zijn ideaal voor grote ruimtes.
2. Pelletkachels met kanalisatie zijn beschikbaar met een vermogen van 12 kW. Met een hendel kan men instellen hoeveel lucht er via de kanalisatie en/of via het rooster van de pelletkachel moet gestuurd worden. De warme lucht wordt via luchtpijpen in gegalvaniseerd of roestvrij staal getransporteerd naar andere kamers waar het via de roosters in de buizen de ruimte kan verwarmen.
3. Hydro pelletkachels zijn beschikbaar met vermogens 17, 22 en 32 kW. Deze hoogrendementskachels kunnen ruimtes verwarmen van respectievelijk 100, 180 en 300 m².
Bovendien zijn deze hydro pelletkachels voorzien van een ventilator die tevens warme lucht in de ruimte blaast waar de pelletkachel staat.
⁃ Optioneel kan men opteren voor een warmtewisselaar waardoor de pelletkachel ook kan instaan voor de productie van het sanitair warm water.

De gemeenschappelijke kenmerken van alle “GENIUS” pelletkachels zijn:
⁃ Dubbel keramisch glas = veiligheid en rendement
⁃ HERMETISCHE VERBRANDING:
- hermetische sluiting van het pelletreservoir
- hermetisch gesloten verbrandingskamer
- luchttoevoer van buiten uit